Frågor och svar om Gigway

Frågor och svar

För frilansare

Varför kan jag inte logga in på mitt frilansarkonto eller skapa ett nytt?

Gigway har lagt ner och du kan därför varken logga in på ett befintligt frilansarkonto eller skapa ett nytt. Du som har ett konto har fått information om nedläggningen och vad som händer med ditt konto.

Är du en frilansare som vill fakturera, men saknar ett eget företag? Genom Cool Company kan du snabbt, smidigt och säkert fakturera utan företag. Läs mer om hur Cool Company fungerar.

Vad gäller för dig som har ett aktivt och pågående uppdrag genom Gigway?

Du som fortfarande har ett aktivt och pågående uppdrag hos oss har fått information om hur ditt uppdrag fortsätter tillsammans med oss. Har du ytterligare funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss. 

Är du en frilansare, som hittat ett uppdrag någon annanstans, men saknar ett eget företag att fakturera från?

Du kan inte längre hitta nya uppdrag hos Gigway. Istället kan du genom Cool Company fakturera för ett uppdrag utan att starta ett eget företag. Cool Company tar hand om din administration, betalar in alla skatter och avgifter och ser till att allt går rätt till. Genom att du blir egenanställd hos oss går du under vår F-skattsedel och omfattas samtidigt av våra grymma försäkringar.

Läs mer om hur det fungerar att fakturera utan företag genom Cool Company.

Hur får du betalt genom Cool Company?

Om du väljer att fakturera utan företag genom Cool Company får du betalt inom 24 timmar efter att betalningen mottagits från din kund. Du kan välja 10, 20 eller 30 dagars betalningsvillkor (antalet dagar innan din kund ska betala) på fakturan. Du får ett ett mail när din kunds betalning är mottagen. Läs fler frågor och svar om lön hos Cool Company. 

För företag

Varför kan jag inte logga in på mitt företagskonto eller skapa ett nytt?

Gigway har lagt ner och du kan därför varken logga in på ett befintligt företagskonto eller skapa ett nytt. Du som har ett konto har fått information om nedläggningen och vad som händer med ditt konto.

Hur fungerar det för er som har ett aktivt och pågående uppdrag genom Gigway?

Du som har ett aktivt och pågående uppdrag med en frilansare genom Gigway har fått information om hur det fungerar framöver. Har du ytterligare funderingar? Tveka inte på att kontakta oss. 

Har ni frilansare ni vill arbeta med, som saknar ett eget företag att fakturera från?

Det går inte längre att matcha med frilansare för uppdrag hos Gigway. Om du har hittat frilansare på annat håll som du vill arbetar med, men som saknar ett eget företag kan Cool Company hjälpa dig. 

Vi hänvisar er till vår tjänst på Cool Company. Läs mer om hur det fungerar eller hör av er direkt till partner@coolcompany.se

Looking for freelancers? Create a company account and post your gig for free.Read more
+